Лікування захворювань курей за допомогою антибіотиків

Кури в процесі життя і зростання схильні до різних захворювань.
Це може бути серйозні інфекції, хронічні хвороби. Птах також схильний до авітамінозів, опіків, запалень і впливів різних паразитів. Хворих особин можна виявити візуально, оскільки здорові кури мають блискуче гладке оперення, відрізняються підвищеною активністю та гарним апетитом. Найбільш небезпечними є інфекційні спалахи, оскільки в результаті може постраждати все поголів'я. При виявленні патології окремих птахів бажано їх ізолювати від інших.

 

Хвороби та лікування курей


На наступному етапі важливо встановити правильний діагноз. Найкраще відвезти хвору курку до ветеринарного лікаря. Іноді зробити це буває складно і у таких випадках слід скористатися інтернетом. На сайті компанії ветеринарна аптека 33 корови фахівці з великим ветеринарним досвідом, уважно вислухавши опис симптомів, зможуть поставити діагноз дистанційно і намітити правильне лікування.

При таких захворюваннях як туберкульоз, хвороба Ньюкасла, енцефаломієліт, нейролімфатоз терапія неможлива і птах гине. У багатьох інших випадках захворювання можна лікувати за допомогою антибіотиків. Найбільш відомі такі патології та методи їх лікування:

  • Сальмонельоз або паратиф викликається патогенними бактеріями сальмонелами. У цьому хвороба вражає майже всі внутрішні органи. Серед симптомів захворювання виділяється пронос, сильна спрага, слабкість, млявість, малорухливість, жовті слизові виділення, прискорене дихання з хрипами, повіки птахів, що сльозяться. Ця хвороба лікується за допомогою левоміцетину, дизпарколу.
  • Кокцидіоз - хвороба, що вражає нирки, печінку, кишечник курей. Зараження відбувається переважно через корм. Явними симптомами цієї патології є кривавий пронос, апатичний стан птиці, повна відсутність у неї апетиту. При такому захворюванні застосовують препарати фуразолідол, сульфадимезин, кокцидин, золен.
  • Колісептицемія (колібактеріоз) викликається кишковою паличкою, яка вражає практично всі внутрішні органи. За такої патології відзначається порушення дихання птахів, млявість, сильна спрага на фоні відсутності апетиту, утруднене дихання. Врятувати курей у таких випадках допоможуть біоміцин, тераміцин. Ці препарати підмішуються в корм із додаванням полівітамінів, а також сульфадимезину.
  • Мікоплазмоз є респіраторним захворюванням. Явними його симптомами є виділення слизу з носа, утруднене дихання, запалені очі, розлад шлунка. Така хвороба лікується препаратами тетрациклінової групи, а також за допомогою еритроміцину, стрептоміцину, левоміцетину протягом тижня із повторенням курсу через три дні.
  • Оспа (дифтерит) – досить важке захворювання, яке вражає рогівку очей, і навіть внутрішні органи птиці. Симптоми хвороби проявляються у втраті ваги, слабкості, труднощах при ковтанні, червоним плямам на шкірі. За таких ознак лікування проводиться з застосуванням біоміцину, терраміцину, тетрацикліну протягом тижня.
  • Стрептококоз вражає всі внутрішні органи курей. При цьому хвора особина на тлі слабкості та підвищеної температури швидко втрачає вагу через відсутність апетиту. З'являються судоми та розлад роботи кишечника. У цьому випадку лікування здійснюється за допомогою антибіотиків.


Застосування антибіотиків потребує уважного та відповідального підходу. Терапія з використанням таких речовин має проводитися комплексно із застосуванням вітамінів. Це важливо, оскільки неправильне дозування може призвести до загибелі птиці. Визначити курс лікування, вибрати правильні препарати, купити в Україні лікарські речовини із швидкою доставкою за вигідними цінами найлегше через інтернет на сайті компанії ветеринарна аптека 33 корови. Це найбільш оптимальне вирішення проблем, пов'язаних зі здоров'ям курей.

Читайте також


День кажанів

Кажани являють собою загадкових для людини тварин, оскільки періоди активності цих видів не збігаються. Перебуваючи на природі серед лісу, біля печер, водойм, людина може сприймати лише тіні, які без...

Кормові добавки та премікси для бройлерів

Як правильно використовувати кормові добавки та премікси для бройлерів При промисловому вирощуванні бройлерів велике значення мають новітні технології у виробництві кормів. Повноцінні поживні реч...

Препарати заліза для с/г тварин

Купити препарати заліза Здоровий зростаючий організм потребує інтенсивних обмінних процесів, які забезпечують активність, рухливість, динамічний кровообіг, насичення киснем усіх тканин та органів. За...

  1. Статті
  2. Лікування захворювань курей за допомогою антибіотиків