Тривалість життя британських кішок

Ці милі, пухнасті створіння завоювали мільйони сердець любителів сімейства котячих. Їх вважають не просто домашніми вихованцями, а повноцінними членами сім'ї, тож господарі замислюються над термінами життя кішки. Пропонуємо розібратися, скільки живуть британські кішки і що допоможе збільшити цей термін.

 

Термін життя британської кішки


  «Британці» відрізняються міцним здоров'ям та імунітетом. Середній вік може становити до 15 років. Цей термін може змінюватись від 10 до 20 років. У виняткових випадках вони можуть прожити понад 20 років. Не варто забувати, що один рік життя кішки прирівнюється до 5-7 років життя людини. Наприклад, якщо вихованцю 5 років, то вік людини приблизно становить 36 років. Але треба пам'ятати, що тривалість життя домашнього улюбленця залежить від правильного догляду, харчування, хвороб та інших факторів, які залежать від господаря.

 

  Правила догляду британської породи


  Комфортними умовами для проживання британської кішки, звичайно ж, є життя у квартирі чи будинку, адже на вулиці величезна кількість небезпечних факторів: травми, інфекції, недоброзичливе сусідство бродячих котів та багато іншого. Тому краще влаштувати комфортні умови у приміщенні. Важливо часто провітрювати приміщення та створювати умови для активних ігор вихованця. Можна придбати спеціальний будиночок та кілька розважальних іграшок.

 

  Але не варто надто нав'язуватися «британцям» у спілкуванні. Ця порода котячих дуже любить свободу, може спокійно переносити тривалу відсутність господарів, тому надмірна опіка скорочує термін життя кішки.

  Щодо харчування, то воно має бути збалансованим. Найкраще для цього підходять спеціалізовані корми, але не потрібно купувати їх на вагу, адже невідомі умови їхнього зберігання. Також необхідно балувати вихованця вітамінами та вітамінними солодощами, які можна купити у ветеринарних лікарнях.

 

  Однією з проблем британської породи є зайва вага, тому не варто перегодовувати кішку. Можна дотримуватись певного графіка харчування і в жодному разі не підгодовувати улюбленця зі свого столу.

  Важливою умовою утримання британця є регулярне відвідування ветеринара. Адже профілактика найкращий засіб для запобігання хворобам.


  Ще одним загальновідомим фактором, що збільшує життя вихованцю, є стерилізація. Кастровані коти і стерилізовані кішки можуть прожити на кілька років довше своїх родичів, які мають потомство.

 

  На основі вищевикладеного можна зробити висновок, що тривалість життя кішки британської породи залежить не тільки від генетичних факторів, але більшою мірою від умов існування. Тому впевнено можна сказати: життя британського вихованця у руках його господарів.

Читайте також


Топ-3 мазей для вимені корів

  На якість молока впливає не лише порода корови, а й особливості догляду тварини, стан її здоров'я. Процес доїння теж має відбуватися правильно.   Ветеринари з аптеки 33 корови...

Гомеопатичні ветеринарні препарати для корів

  Гомеопатія – це нетрадиційний спосіб лікування, який може застосовуватися для тварин, які страждають на різні захворювання. За допомогою спеціальних препаратів можна лікувати алергіч...

Клітки для нутрій

  Клітки для нутрій Нутрії, незважаючи на свою вимогливість до умов утримання, вважаються популярними мешканцями присадибних господарств. Один із важливих моментів у розведенні цих тварин...

Аналоги популярних ветпрепаратів для собак

Аналоги популярних ветпрепаратів для собак Багато власників собак з кожним роком все більше шокують ціни на вакцини, протиглистові та інші ветпрепарати для цього виду чотирилапих. Безумовно, хоче...

  1. Статті
  2. Тривалість життя британських кішок