Кастрація котів. Плюси та мінуси цієї операції.

У процесі кастрації видаляються статеві залози (насінники) у самців, що забирає вони здатність відтворювати потомство.

  Як правило, кастрацію котів виконують у профілактичних та лікувальних цілях.

  Актуальність цієї процедури полягає у відсутності можливості вирощування та реалізації потомства, а також у профілактичних заходах.

  Досягши приблизно шести місяців, зрілий некастрований кіт починає виявляти занепокоєння, виражене у мічуванні території, яке, своєю чергою, супроводжується різким і неприємним запахом. До того ж у стані занепокоєння домашній кіт здатний втекти на вулицю, де на нього чекають різні небезпеки.

  Кастровані тварини спокійніші і слухняні, причому їх темперамент залишиться тим самим і ступінь рухливості не зменшується.


  Переваги кастрації полягають у зниженні ризику захворювань сечостатевої системи, відсутності агресії та криків, припиненні мічення території та збільшенні тривалості життя котів при зменшенні у них можливості захворіти.

  Щоб визначити вік для проведення операції, слід отримати індивідуальну консультацію у лікаря. При цьому варто мати на увазі, що коти, кастровані в ранньому віці, переносять операцію набагато легше і післяопераційні ускладнення практично зводяться до мінімуму.
  Оптимальний вік для кастрації кота становить сім чи вісім місяців. У разі проведення даної процедури до досягнення цього віку може виникнути гальмування у розвитку тварини, а при кастрації кота, що повністю дозрів і сформувався, є ймовірність збереження його сексуальної активності.

  Вибір місця для операції залежить від власника тварини, процедура може бути виконана як в домашніх умовах, так і на території ветеринарної клініки.
  До переваг проведення кастрації будинку можна віднести виключення стресової обстановки для кота, що включає транспортування і відвідування незнайомого йому приміщення.
  Лікарю ж проводити операцію в клініці набагато зручніше, тому що вона має у своєму розпорядженні всі необхідні інструменти і препарати не тільки для самої процедури кастрації, але і на випадок непередбачених ускладнень в ході операції.

Перед кастрацією тварину спочатку обстежують, потім вводять наркоз і переходять до видалення сім'яників. Накладання швів залежить від способу проведення операції.
  Готувати кота до операції необхідно, суворо дотримуючись усіх правил. За шість годин перед кастрацією тварина не повинна вживати жодного виду їжі, тому цю процедуру бажано запланувати на ранок.
  Після завершення цієї процедури слід помістити тварину в теплому місці, що виключає протяги. Перший прийом їжі після закінчення дії анестезії повинен бути не раніше, ніж через 12:00.

  При правильному виконанні всіх вказівок фахівця тварині на реабілітацію знадобиться лише кілька днів, після чого слід приділяти велику увагу правильному харчуванню тварини.

Читайте також


Тривалість життя британських кішок

Ці милі, пухнасті створіння завоювали мільйони сердець любителів сімейства котячих. Їх вважають не просто домашніми вихованцями, а повноцінними членами сім'ї, тож господарі замислюються над термін...

Топ-3 мазей для вимені корів

  На якість молока впливає не лише порода корови, а й особливості догляду тварини, стан її здоров'я. Процес доїння теж має відбуватися правильно.   Ветеринари з аптеки 33 корови...

Гомеопатичні ветеринарні препарати для корів

  Гомеопатія – це нетрадиційний спосіб лікування, який може застосовуватися для тварин, які страждають на різні захворювання. За допомогою спеціальних препаратів можна лікувати алергіч...

Клітки для нутрій

  Клітки для нутрій Нутрії, незважаючи на свою вимогливість до умов утримання, вважаються популярними мешканцями присадибних господарств. Один із важливих моментів у розведенні цих тварин...

  1. Статті
  2. Кастрація котів. Плюси та мінуси цієї операції.