Вакцинація поросят та свиноматок.

Вакцинація поросят і вакцинація свиноматок проводиться обов'язково, причому цікаво, як свиней сільськогосподарських продуктивних, так декоративних міні пиги. Без проведення своєчасної планової вакцинації, скажімо прямо, на сьогодні не можливе ефективне ведення будь-якого свинарського господарства, ні підсобного, ні, тим більше, на великій фермі або свинокомплексі.

 

 

Це момент важливий і кожен власник, думаємо, повинен це розуміти. Тому що, якщо ігнорувати принципи та норми вакцинації у свинарстві це загрожуватиме власнику, мало того, що збитками, то деякі хвороби свиней ще й є небезпечними для людини.  

 

 

Ось перелік основних щеплень, які знадобиться провести власнику свиней. Це вакцини проти лептоспірозу, пики свиней та парвовірусної інфекції, а також проти чуми свиней та вакцина проти хвороби Ауески. Причому перелік вакцин ми розташували в хронологічному порядку, і застосування вакцин іде в міру дорослішання поросят.

 

 

А саме застосування вакцини проти лептоспірозу, а також щеплення від пастерельозу, сальмонельозу, стрептококкозу роблять поросятам у віці 1-1,5 місяців, з обов'язковою ревакцинацією через сім днів.

 

 

Далі, застосування вакцини проти бешихи свиней окремо, або застосування вакцини проти бешихи свиней та парвовірусної інфекції в комплексі проводиться для поросят у двомісячному віці, ревакцинація цією ж вакциною обов'язкова. Ревакцинацію поросят проти пики свиней проводять тричі.

 

 

Потім застосування проти чуми свиней призначається поросятам у віці трьох місяців або навіть трохи раніше, ревакцинація також обов'язкова.

Приблизно у п'ятимісячному віці поросятам проводиться застосування вакцини проти хвороби Ауески .

 

 

Це, так би мовити, потрібний мінімум щеплень для поросят. Весь перелік необхідних для Вашого регіону чи району щеплень потрібно буде уточнювати, виходячи з епізоотичної ситуації у Вашому районі щодо вірусних та інфекційних захворювань свиней. Ну, наприклад, зараз у більшості районів все частіше стало проходити для свиней застосування вакцини проти сказу.

 

 

Тепер щодо вакцинації свиноматок. То кожні півроку повторюють вакцинацію проти бешихи свиней, один раз на рік проводять вакцинацію проти чуми свиней.

Що стосується супоросних свиноматок, то за півтора місяці до опоросу щеплять свиноматок від сальмонельозу з повторною вакцинацією через десять днів.

І, приблизно в цей же час, десь за один місяць до опоросу проводять застосування вакцини проти пики свиней.

 

 

Проведення планової вакцинації необхідно пам'ятати про це завжди, як і взагалі, будь-яке застосування вакцини – це серйозний захід, до якого поросят і свиней потрібно правильно підготувати. Як? Відповіді на ці запитання знають фахівці нашої ветаптеки "33 корови".

 

 

Крім того, наші ветеринарні лікарі допоможуть Вам визначитися з вибором необхідних вакцин для свиней, і зорієнтують Вас за цінами та виробниками, так що Ви цілком зможете вибрати вакцини, що найбільш підходять для Вашого господарства та відповідні віковим категоріям тварин, які потребують вакцинації. Отже, задавайте будь-які питання, що цікавлять Вас на сьогодні, що стосуються вакцинації свиней і поросят, ми завжди швидко і в повному обсязі відповімо на них.

Читайте також


Вакцинація курчат, терміни та препарати

За два тижні до нас неодноразово надходили питання і, що цікаво, чомусь більша частина з них в режимі онлайн-консультанта, з проханням висвітлити питання вакцинації курчат. А саме, застосування, яких ...

Увага, краснуха риб, лікування!

  Правильна ветеринарна назва краснухи риб – аеромоноз. Аеромоноз - це інфекційне бактеріальне захворювання, яке лікується, але лікується не так вже й легко. І, тут головне, якнайшвидше,...

Кури, причини кашлю, лікування, профілактика.

Причини кашлю у курей можуть бути різні, а саме, трахеальні гельмінтози, трахеальні кліщі, простудні вірусні та мікробні захворювання. Відповідно і лікування буде різним. А ще краще, якщо Ви завжди вч...

  1. Статті
  2. Вакцинація поросят та свиноматок.