Вакцинація щенят

 

Вакцинація щенят – це захід обов'язковий, з цим ніхто і не сперечається, але застосування все-таки яких вакцин буде необхідне Вашому вихованцю, це окреме питання? Найбільше недосвідчених або, можна сказати початківців, власників собак цікавить проти яких захворювань в першу чергу необхідно прищепити свого цуценя і, що важливо, вакцину якого виробника вибрати?

 

 

Насправді зараз сучасний ринок ветеринарних препаратів може запропонувати дійсно досить великий вибір вакцин для цуценят і собак від різних виробників. Переважна більшість виробників вакцин, що існують на сьогодні, для тварин взагалі і для собак, зокрема, досить давно зарекомендували себе чудовою якістю своєї продукції. Що ми маємо на увазі?

 

 

Ну, по-перше, вакцина повинна бути ефективною, тобто повинна з високою часткою ймовірності захищати організм, тим більше ще незміцнілий організм щеняти, від захворювання проти якого вона, власне, і призначена.

 

 

По-друге, застосування вакцини має бути максимально, підкреслюємо, максимально безпечним для самої тварини. Тобто, виробник, по-максимуму, знижує всі можливі побічні реакції організму будь-якої тварини, що прищеплюється даною вакциною. В основному це будуть вакцини дорожчими і від провідних виробників, тому що технології виробництва у таких виробників, а також ступінь очищення, стабілізації, консервації самого складу вакцини будуть у них найсучаснішими і, так би мовити, передовими.  

 

 

Іншими словами, якщо коротко, то для цуценя, в цьому випадку, не важливо якої породи, необхідно купити вакцину, яка буде одночасно і високоефективною, і нешкідливою. І для цього важливо буде не помилитися з виробником, а отже, людині недосвідченій у такій справі обов'язково знадобиться консультація ветеринарного фахівця.

 

 

При виборі вакцини дуже важливо враховувати такий момент, як комплексність вакцини. Комплексна вакцина - це вакцина, до складу якої входять два і більше збудників захворювань. Тобто така комплексна вакцина призначена проти відразу кількох захворювань. І яку саме комплексну вакцину вибрати, і, знову-таки, якого виробника, все це також потрібно буде обговорити з ветлікарем.

 

 

Також необхідно розуміти, що в міру дорослішання Вашого цуценя, будуть потрібні повторні вакцинації спеціально призначеними вакцинами для кожного віку, що підростає. Тут не зайве нагадати, що всі вакцинації повинні бути проведені вакциною тільки одного, спочатку обраного Вами виробника.

 

 

Отже, які ж, як то кажуть, щеплення необхідні будуть Вашому вихованцю? І застосування вакцини, проти яких захворювань є обов'язковим?

Відразу ж обмовимося, що це зразкова схема вакцинації цуценят, просто для того, щоб ввести власника, як кажуть, у курс справи.

 

 

Цуценятам, починаючи вже, буквально, з місячного віку, необхідно буде застосування вакцини проти чуми собак, а також проти коронавірусного та парвовірусного ентериту, парагрипу, аденовірусного гепатиту. Далі, щеняті потрібно буде застосування вакцини від лептоспірозу . І, звичайно ж, Ваше цуценя необхідно буде обов'язково прищепити проти сказу. Хочеться відзначити, що вакцини проти всіх цих вірусних захворювань для цуценят, в основному, проводять у комплексі, і для того, щоб не заплутатися в якому віці яку комплексну вакцину застосувати, будь ласка, консультуйтеся з ветеринарними фахівцями. 

 

 

Коли мова йде про вакцинацію проти сказу, то ми сподіваємося, що всі власники, звичайно ж, знають і пам'ятають про те, що щеплення проти сказу є щепленням для собаки суворо обов'язковим, воно проводиться тільки в клініці, і в першу чергу вноситься у ветпаспорт тварини .

 

 

Крім вакцин проти вірусних захворювань, існують ще вакцини протикліщові та вакцини протигрибкові для собак. Вони також застосовуються за певними показаннями, щодо яких Вам також знадобиться консультація спеціаліста.

 

 

Ветеринарні лікарі нашої ветаптеки завжди найбільш точно та повно дадуть відповідь на Ваші питання, щодо самої вакцинації та підготовки до неї Вашого вихованця. Допоможуть Вам підібрати вакцину по виробнику, і, зрозуміло, порадять яку все-таки краще купити комплексну вакцину для цуценя. 

Читайте також


Вакцинація курчат, терміни та препарати

За два тижні до нас неодноразово надходили питання і, що цікаво, чомусь більша частина з них в режимі онлайн-консультанта, з проханням висвітлити питання вакцинації курчат. А саме, застосування, яких ...

Увага, краснуха риб, лікування!

  Правильна ветеринарна назва краснухи риб – аеромоноз. Аеромоноз - це інфекційне бактеріальне захворювання, яке лікується, але лікується не так вже й легко. І, тут головне, якнайшвидше,...

Кури, причини кашлю, лікування, профілактика.

Причини кашлю у курей можуть бути різні, а саме, трахеальні гельмінтози, трахеальні кліщі, простудні вірусні та мікробні захворювання. Відповідно і лікування буде різним. А ще краще, якщо Ви завжди вч...

  1. Статті
  2. Вакцинація щенят