Що лікує Апіт?

 

  

  Коли з'явився запит про засіб мазь апіт для людини , в лікуванні гінекологічних захворювань, виникло питання про те, що таке апіт . Простори Інтернету дали відповідь: апіт - загальне найменування інсекто-акарицидних засобів, що випускаються в Краснодарі фірмою Апіт окс.

       Серед їхньої продукції і Спрей Апіт з фіпронілом, відомим інсектицидом, для боротьби з ектопаразитами собак та кішок. 

      І шампунь Апіт Юніор для цуценят і кошенят від ектопаразитів і ковтунів (обговрення), також Апіт шампунь від паразитів 150 г для собак і кішок. Шампунь від бліх, вошей, кліщів, власоїдів. Шампунь містить м'які миючі речовини та 0,2% циперметрину як антипаразитарний засіб. Шампунь не сушить і дратують шкіру, зберігаючи її захисні властивості.

     Також є Апіт (паста – 120г). Застосовують на пасіках, неблагополучних за аскосферозом, американським та європейським гнильцям бджіл.

       Є також "Пластини Апіт ", акарицидний лікарський засіб для обробки бджіл, що містить як діючу речовину синтетичний піретроїд флувалінат (80 мг/пластина), а як основу дерев'яний шпон.

       На закінчення - найпопулярніший продукт фірми, мазь апіт . У її складі креолін безфенольний кам'яновугільний (1%), сірку (3%), прополіс (3%), вазелін, ланолін та віск бджолиний.

       Сірчана мазь – давно відомий та надійний засіб лікування при дерматитах, мікотичних та паразитарних. Щоправда, її зазвичай готують 10-30%.

       Креолін – темно-бура або темно-коричнева рідина із запахом крезолів. Складається з легко-середньої кам'яновугільної олії, каніфолі, їдкого лугу, мила та іхтіолу. Найважливіший компонент — кам'яновугільні олії — фракції (температура кипіння 180—240°С) розгонки смол піролізу деревини, торфу, сланців та ін. Також давно відомий та надійний засіб.

      Прополіс - смолиста речовина від коричневого до темно-зеленого кольору, що виробляється бджолами для замазування щілин, регулювання прохідності льотка, дезінфекції клітин сот перед засівом яєць маткою, а також ізоляції сторонніх предметів у вулику. Прополіс - це клейкі речовини, які бджоли збирають з весняних бруньок дерев (тополя, вільха, берези та ін) і модифікують своїми ферментами.  Прополіс має широкий спектр дії на мікроорганізми, а також невизначеними лікарськими властивостями. Застосовувати в медичній практиці прополіс слід вкрай обережно через його сильні алергенні властивості. Прополіс містить сильні сенсибілізатори (ефіри кофеїнової кислоти), через що може бути причиною контактних дерматитів.

       Виходячи зі складу, комплексний препарат мазь апіт можна використовувати виключно як зовнішній засіб і ніколи не застосовувати для слизових оболонок (гінекології). Слід очікувати від нього інсектоакарицидної та антимікотичної дії, хоча, виходячи з досвіду ветеринарів, краще поєднувати з ін'єкційними препаратами інсектоакарицидної та протигрибкової дії. Добре себе зарекомендували детомакс, препарати івермектину та трансміксу. Прополіс прискорить регенерацію шкіри.

 

Автор: Світлана Дорошенко, магістр наркології

Читайте також


АСД фракція 2. Застосування у лікуванні кісти нирки.

Останні десятиліття на слуху слова: імунітет, імуномодулятори, імунокоректори. Педіатри рекомендують підвищувати імунітет дітям, а сумнозвісний синдром набутого імунодефіциту забирає життя наш...

2 фракція АСД в людини – панацея 21 століття?

  В одному детективному романі Рекса Стаута є фраза про те, що коли медицині було відомо 2500 хвороб, лікували лише 5% із них. З моменту написання того детективу минуло не менше 50 рок...

Відгуки про лікування раку препаратом АСД 2

Відгуки про лікування раку препаратом АСД 2 Про препарат АСД 2 літають різні чутки. Офіційно дозволено АСД 2 лише у ветеринарній практиці. Але у світі говорять про лікування раку препаратом ...

  1. Статті
  2. Що лікує Апіт?