Міні пиги або карликова свинка

 

На даний час стало дуже популярним мати якогось екзотичного домашнього вихованця. Карликова свинка - одна з таких. Міні пиги вивели з диких африканських свиней досить давно, але в будинках, як вихованець, вона з'явилася зовсім недавно.

 

  Серед своїх родичів із сімейства свиней, міні пиги відрізняється вкрай маленькими розмірами. Її зростання досягає приблизно 30 см, а довжина тіла вдвічі більша. Вага маленької свинки коливається від 20 до 30 кілограмів. Ця свинка відрізняється лише розмірами, проте інше так і залишилося як у звичайних свиней.

 

  Характер вихованця


  Карликова свинка - дуже розумна і хитра істота. Вона не завжди робитиме так, як господар того хоче. Але, подумавши, з нею можна знайти компроміс, запропонувавши щось смачненьке. Ці звірята дуже грайливі та добродушні. Вони люблять будь-які м'які іграшки і із задоволенням грають із ними. Міні пиги також дуже люблять дитячу компанію. Спільні ігри з дітьми заряджають їхньою позитивною енергією, що дуже тішить і розважає дитину.

 

  При наближенні небезпеки свинка цілком може постояти за себе, оскільки вона зовсім не боягузлива. Але з маленькими поросятами варто бути дуже обережними, тому що сильно налякавши його, є ризик, що переляк залишиться з ним назавжди.


  Міні пиги багато відпочивають. Через те, що отриману енергію з їжі звірята дуже швидко витрачають, їм потрібно багато відпочивати. У цьому сенсі вони схожі на кішок, можуть спати довго і де захочуть. До речі, з собаками та кішками чудово знаходять спільну мову і зовсім не заважають одна одній.

 

  Як доглядати свинку


  Що ж до догляду за ними, то тут не так все просто. Міні пиги вимагають до себе багато уваги та терпіння. Свинки піддаються дресируванню, але дресирувати її варто ще з самого дитинства, тоді всі команди нею дуже добре сприйматимуться.


  Ці істоти, на відміну від великих своїх родичів, дуже охайні. Їхня шкіра не стоншує неприємні запахи, ніяких алергічних реакцій свинка не викликає у людей, через це її часто купують алергіку. Міні пиги легко привчити до лотка та купання. Приймаючи ванну, вихованець отримує величезне задоволення і не завдає ніяких незручностей господареві, як кішка, наприклад.

 

Карликовій свинці потрібно час від часу чистити вушка. Також міні пиги можна привчити до щоденних прогулянок, свіже повітря для них дуже корисне.


  Потрібно пам'ятати, що свинки майже не мають вовни, тому в холодні сезони її слід одягати і підгодовувати вітамінними комплексами для хорошого здоров'я улюбленця. Обов'язково обладнати їй спеціальне місце, щоб уникнути підкопу паркету або їжі по всьому будинку. Це може бути вольєр чи клітина.

 

  Чим харчується карликова свинка


  Що ж до того, як треба годувати улюбленця, то тут все дуже просто. Міні пиги їдять все. Але, як і у будь-якого вихованця, мають свої переваги.
Ось список того, що вони люблять найбільше:
  -кабачки, морквина, капуста, солодкий перець, огірки
  -зварені на воді каші
  -яблука

  Але, потрібно відмовляти вихованцю у вживанні:
  - Фруктів – у них надто багато цукру
  - Кукурудзи
  - Картоплі
  - Помідорів
  - шпинату

  Міні пиги - дуже цікавий домашній вихованець, який чудово скрасить самотність і нудьгу.

 

Читайте також


Кастрація котів. Плюси та мінуси цієї операції.

У процесі кастрації видаляються статеві залози (насінники) у самців, що забирає вони здатність відтворювати потомство.   Як правило, кастрацію котів виконують у профілактичних та лікувальних...

Тривалість життя британських кішок

Ці милі, пухнасті створіння завоювали мільйони сердець любителів сімейства котячих. Їх вважають не просто домашніми вихованцями, а повноцінними членами сім'ї, тож господарі замислюються над термін...

Топ-3 мазей для вимені корів

  На якість молока впливає не лише порода корови, а й особливості догляду тварини, стан її здоров'я. Процес доїння теж має відбуватися правильно.   Ветеринари з аптеки 33 корови...

Гомеопатичні ветеринарні препарати для корів

  Гомеопатія – це нетрадиційний спосіб лікування, який може застосовуватися для тварин, які страждають на різні захворювання. За допомогою спеціальних препаратів можна лікувати алергіч...

  1. Статті
  2. Міні пиги або карликова свинка