Перші щеплення цуценятам німецької вівчарки

Перше щеплення цуценяті німецької вівчарки призначається, зазвичай у 2-2,5 місяці, продовжують у 3-3,5 міс. та в 1 рік. Хоча є й інша схема, за якою можна розпочати і раніше, це має визначити спеціаліст. Тому що якщо в крові у щеняти є ще антитіла від матері проти захворювань, то тварина не прищеплюють, тому що це безглуздо, ну, а якщо ні або якщо, раптом, послід від не вакцинованої матері, виправдана більш рання вакцинація. Які ж перші  щеплення щенятам  німецької вівчарки роблять? Проти:   

· гепатит А         

· Парвовіруса         

· Ентерита         

· лептоспіроз         

· сказу         

Два останні можуть передаватися людині і, вкрай небезпечні для неї. Потрібно розуміти, що якщо ігнорувати перші  щеплення  щокам німецької вівчарки , то вони, заразившись, швидше за все, загинуть, оскільки всі перелічені хвороби особливо грізні для їхнього організму, що не зміцнів. Лікування існує, але воно затратне і не завжди дієве. 

Отже, перше щеплення цуценяті німецької вівчарки . Чим проводити? Можна сміливо рекомендувати Вангард, Еурікан, Дурамун, Мультікан . Вони хорошої якості і відповідають наступним вимогам:  

· висока якість         

· Ефективність         

· Тривалість та м'якість дії         

· Мінімальні побічні прояви         

· Безпека для організму         

Важливо перед вакцинацією, приблизно за 10-14 днів застосування для тварин ансектоакарицидних та антигельмінтних засобів.

Від глистів добре підійдуть таблетки Дронтал (або сироп Джуніор), Енвайр, Празицид суспензія. Проти бліх Стронголд, Фронтлайн, Харц. Застосовують ці препарати незалежно від того, виявлені паразити чи ні.

У день, коли призначено перше щеплення цуценяті німецької вівчарки його оглядають, вимірюють температуру. Якщо він клінічно здоровий, проводять ін'єкцію. У наступні 12-15 діб необхідно прийняти ряд застережень і уникати:  

· Прогулянок та купань         

· контактів з іншими собаками         

· Зміни раціону, не вводити нових кормів і добавок         

· зайвої активності, навантажень, тренувань         

Якщо раптом будуть помітні явна апатія, синюшність слизових, почнеться жар, блювання, тоді негайно звертайтеся за допомогою до ветеринара.

Коли вже зроблено перші щеплення цуценяті німецької вівчарки , то лікар усі дані про це (дати, час, назви та серійні номери вакцин) заносить до його індивідуального паспорта, який знадобиться при перетині кордону, для участі у конкурсах, виставках і т.д.   

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Перші щеплення цуценятам німецької вівчарки