Щеплення для щеня чихуахуа

Щеплення для щеня чихуахуа , для цих крихт, робиться з 2-х місяців. Деякі ветеринари можуть порадити раніше, на 1 міс., але нічого не станеться, якщо пропустити її. Які  щеплення  роблять чихуахуа ? Від парвовірозів, чумки, лептоспірозу, гепатиту, сказу. Ці захворювання заразні і в переважній більшості смертельно небезпечні для чихуахуа. 

Скільки коштують щеплення для чихуахуа ? Ставлять щеплення  чихуахуа, ціна   яких може бути різною, починаючи з 60 гривень. Найчастіше вживані вакцини для чихуахуа - Еурікан, Дурамун, Нобівак . Вони відповідають наступним основним вимогам:      

· висока якість         

· Безпека         

· ефективний захист         

· Відсутність побічних проявів         

Що ще потрібно знати? Перед тим як буде проведено щеплення  для цуценя чихуахуа , знадобиться обов'язкова дегельмінтизація, а також обробка його проти кліщів і бліх, ці заходи вживаються незалежно від сезону. 

Оптимальний варіант для цуценят чихуахуа проти глистів – спеціальна форма антигельмінтика – Дронтал Джуніор сироп. З інсектоакарицидних засобів можна рекомендувати Стронгхолд краплі на холку або спрей Фронтлайн. Ці процедури проводяться за 12-14 днів до першого  щеплення .  

Безпосередньо у призначений день перевіряють, що щеня повністю здорове, вимірюють температуру тіла, і при найменшому відхиленні від норми вакцинацію переносять. Якщо все гаразд, то прищеплюють. Далі спостерігають його станом. У цей період бажано бути обережними з харчуванням, не пропонувати нові корми чи ласощі, не купати, не виходити на прогулянки. Повторні щеплення  для чихуахуа призначаються через 3-4 тижні, а потім уже в однорічному віці. І всі роки життя вихованця проводитиметься його щорічне планове вакцинування.  

Дані про щеплення заносяться в індивідуальний паспорт, який заводиться вже від народження, і пред'являється власником органам, що перевіряють, наприклад, при перетині кордону з іншою державою. За деякими непідтвердженими даними, існує думка, що щеплення від сказу погано переноситься цією породою. Насправді, це не так, просто у всьому потрібна система та правильна підготовка. Слід пам'ятати, що щеплення від цього захворювання, у зв'язку з особливою небезпекою вірозу, є обов'язковим. По-перше, тому що це – зооантропоноз (передається людині), а по-друге – лікування від нього не існує, тобто настає 100%-ий летальний кінець.

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення для щеня чихуахуа