Щеплення щеням алабая

Починають  щеплення  щенятам алабая  з 2-х місяців. Так як до цього віку робити їх немає сенсу, тому що в більшості випадків мати завжди щеплена і від неї в організм малюка з молоком надходять антитіла і вводити ще вакцину не треба. Продовжують  щеплення  цуценятам алабаю  через 2-3 тижні, потім уже в 1 рік. Далі планово щорічно вакцинують свого вже дорослого вихованця, не забуваючи про те, що не можна пропускати та відкладати без поважних причин цей захід.

Які  щеплення  цуценятам алабая потрібні? Проти:

· Гепатит А

· Парвавіруса

· Ентерита

· Лептоспіроза

· Скази

Перелічені захворювання небезпечні, при зараженні, особливо незміцнілого організму, в більшості випадків настає загибель. Лікування затратне (проти останнього не існує) і не завжди допомагає. Тому  щеплення  щенятам алабаю  проводять обов'язково.

Які препарати можна рекомендувати? Точно підходять  Нобівак, Вангард, Мультікан, Дурамун . Вони дозволені в більшості країн світу, користуються популярністю і у власників не виникне проблем при подорожах із перетином кордону практично будь-якої держави. Крім того, вони:

· високої якості

· Діють досить м'яко на організм

· Високоефективні

· імунітет виробляється швидко

 

· з мінімальними побічними проявами

Перед тим, як проводити щеплення цуценятам алабая, потрібно обробити їх від глистів, бліх і кліщів. Навіть якщо паразити візуально не видно, тварина найчастіше є їх носієм. Робиться це за 14 днів до вакцинації. З антигельмінтиків використовуються Празицид, Дронтал (особливо гарний сироп Джуніор), Каніверм, Енвайр. Від кровосисних - краплі на холку (на шкіру) Фронтлайн, Адвантікс, Стронгхолд.   

Безпосередньо перед вакцинацією проводять огляд цуценя, вимірюють температуру, перевіряють реакції, якщо воно здорове. То процедура проводиться. У поствакцинальний період це наступні 15 діб забороняється:

· Прогулянки, контакти з іншими чотирилапими, з вуличним взуттям членів сім'ї, дверними килимками тощо.         

· купання         

· Введення в раціон нових кормів та добавок         

· Самостійна дача ліків         

при виникненні будь-яких характерних симптомів, особливо блювоти, синюшності слизових оболонок, високої негайно потрібно звертатися до ветеринару.  

Усі дані про те, які щеплення щенятам алабая були зроблені, заносяться лікарем до індивідуального паспорта кожної тварини, із зазначенням їх серії, номера та дати проведення.    

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення щеням алабая