Щеплення цуценятам лабрадора

Щеплення щенятам лабрадора роблять, починаючи з певного віку. У скільки буде проведено перше щеплення щеняті  лабрадора , обирається, виходячи з вакцинації його матері, яка також повинна була свого часу бути щеплена. Зазвичай перші  щеплення цуценятлабрадора ставлять у 2 місяці, потім у 3, і заключну вже в 1 рік. Далі собаку щорічно ревакцинують із профілактичною метою. Для чого? Захисту проти основних небезпечних захворювань – гепатиту, ентериту, парвовірусу, лептоспірозу, сказу, вистачає лише на заявлений термін, після якого потрібна наступна планова імунізація.    

Усі відомості про те, які  щеплення щенятам лабрадора  ставили, дати, серії, номери вносить ветлікар до індивідуального паспорта тварини. Він знадобиться для допуску до конкурсу, виставки, закордонних поїздок і, звичайно ж, потрібен при розведенні породи.

Які щеплення  цуценятам лабрадору рекомендуються? Якісні, надійні, ефективні. У ціновому діапазоні це, приблизно, починаючи гривень із 60-ти. Добре заявили про себе Нобівак та Дурамун. Ці вакцини визнані в багатьох країнах світу, тому дозвіл на перетин кордону зі своїм вихованцем власник отримає без проблем. Крім того, вони діють:  

· М'яко (легко переносяться організмом)         

· безпечно (при правильному введенні, захисні реакції наступають не викликаючи справжнього захворювання, хвороба проявляється лише у легкій формі)         

· з мінімальними побічними проявами, так як мають високий рівень очищення         

· Діють довго         

Безпосередньо у призначений день оглядають тварину, вимірюють температуру тіла, щоб повністю переконатися, що вона клінічно здорова. Тільки у цьому випадку процедуру проводять. Отже, перше щеплення щеняті  лабрадора зроблено, що далі? Наступні два тижні буде заборонено:  

· купання         

· будь-які прогулянки на вулиці, контакти з іншими собаками         

· Зміна корму, раціон ні в якому разі не міняти, нічого нового не вводити         

· Активні, рухливі ігри, тренування         

· дача лікарських засобів, без консультації з фахівцем         

Якщо в цей період виявляться задишка, позиви до блювання, жар, сильна слабкість, негайно звертайтеся за допомогою до лікарні.

Залишається нагадати, що перед тим, як поставити щеплення щенятам лабрадора , потрібна підготовка. А саме, застосування антигельмінтиків та інсектоакарицидних засобів незалежно від пори року та сезону. Від глистів можна порадити Цестал, Каніквантель, Каніверм , Дронтал. Від бліх і кліщів Фронтлайн або Стронгхолд краплі на холку. 

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення цуценятам лабрадора