Щеплення щеням мопса

Тільки щеплення цуценятам мопса зможуть на 99% захистити їх від основних особливо небезпечних захворювань – гепатиту, ентериту, парвовірусу, лептоспірозу, сказу (яке може передаватися людині і є невиліковним). В даний час практично немає регіону, де не зустрічалися б ці захворювання. Ризики зараження великі, чи то міське середовище, чи заміська ділянка. Тому щепленням мопса робити потрібно.       

О котрій і які? Можна рекомендувати Нобівак, Еурікан, Дурамун . Чому? Вони: 

· Високої якості         

· Мають м'яку дію         

· Безпечні         

· Викликають стійкий імунітет від заявлених захворювань         

· Тривалої дії (на весь заявлений термін)         

· Не викликають побічних проявів (у них високий ступінь очищення матеріалу та консервантів)         

Останнє особливо важливо при доборі щеплення цуценятам мопса , тому що ця порода має свої видові особливості, серед яких схильність до алергічних реакцій.   

Починають щеплення цуценятам мопса з 2-х місяців, повторюють у 3 та ревакцинують вже в 1 рік. Потім регулярно щорічно проводять планову вакцинацію, намагаючись не збиватися із графіка.    

Всі дані про те, які щеплення цуценятам мопса були проведені і коли, назву, серію, номер вакцини заносять у паспорт    

Тварини, які пред'являють контролюючим органам. Він необхідний при перетині кордону, для участі у конкурсах та виставках, для розведення. До речі, перелічені препарати схвалені та дозволені в багатьох країнах світу, так що у власників не виникне на кордоні жодних проблем із провезенням вихованця.

Перед тим, як почати ставити щеплення цуценятам мопса за 14 днів до цього необхідно їх проглистогонити і обробити від бліх, навіть якщо візуально паразитів не спостерігається (вони можуть передаватися внутрішньоутробно і поки не виявлятися). Застосовують Дронтал (пігулки або ще краще сироп Джуніор), Празицид, Мільбемакс від гельмінтів. Дуже добре працюють Стронгхолд краплі на холку від комах.    

У призначений день, безпосередньо перед введенням вакцини потрібно переконатися, що щеня повністю здорове, його оглядають, вимірюють температуру тіла, і якщо все гаразд, то процедуру проводять. Наступні 10-12 діб спостерігають за вихованцем. При підозрі, що щось пішло не так, він погано переносить ін'єкцію або у нього блювання, синюшність слизових, задишка негайно звертайтеся до фахівця, щоб він якнайшвидше надав адекватну допомогу.

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення щеням мопса