Щеплення щеням шарпея

Щеплення щенятам шарпея починають робити, коли в їхній крові закінчується дія антитіл, отриманих з молоком від матері (щеплена за всіма правилами). Зазвичай це в 2-х місячному віці, потім слідує вакцинація 3-4 тижні, і далі в 1 рік. Зазначимо, що вже дорослого собаку вакцинують одноразово та щорічно.

Від яких захворювань застосовують щеплення щеням шарпея? Насамперед проти:

  •  Ентерита
  •  Парвовіруса
  •  гепатит А
  •  лептоспіроз
  •  сказу

Два останні захворювання є зооантропонозами і передаються людині, тому без вакцинації існує небезпека захворювання і тварини, і тварини. Всі перелічені захворювання в переважній більшості випадків призведуть незміцнілий організм щеняти до загибелі без планової імунізації. Лікування є, але швидкоплинність хвороби практично не залишає жодних шансів. А якщо тварина виживає, то завдається непоправної шкоди всім її системам та органам, а, отже, її зростанню та розвитку.

Які саме проводити щеплення цуценят шарпея? З упевненістю можна радити Еурікан, Нобівак, Дурамун. Вони відрізняються високою якістю, ефективністю, швидким формуванням імунітету. А також вони безпечні та викликають мінімум побічних проявів, і, що важливо, визнані у більшості країн світу. Тому у господарів не виникне жодних проблем при перетині кордону для участі у виставках, конкурсах чи просто під час подорожей.

Перед тим, як призначити щеплення цуценятам шарпея, потрібні будуть такі заходи:

  •  Дегельмінтизація (оптимально Дронтал Джуніор сироп, Празицид суспензія, Поліверкан кубики)
  •  Обробка від бліх (Стронгхолд, Фронтлайн)
  •  Бажаний курс імуномоделюючого препарату (Мастім, Катозал, Фоспреніл)

Препарати проти паразитів обов'язкові, навіть якщо їх явні ознаки відсутні, а якщо воші та блохи виявлені, то тоді глисти є напевно і їх треба позбавлятися.

Безпосередньо перед тим, як ставити щеплення щенятам шарпея, потрібно його оглянути та виміряти температуру, якщо він клінічно повністю здоровий, тоді процедуру проводять. Що потрібно виключити у поствакцинальний період:

· Прогулянки (не гуляти категорично; можна буде тільки після другого щеплення і через 3 тижні)

· Спілкування з іншими собаками

· Переохолодження, купання

· Введення в раціон нових продуктів

· активні ігри, вправи

Якщо раптом виникнуть сильна слабкість, можливо судоми, дуже часта задишка, то негайно потрібно звернутися за допомогою до ветеринара.

Нагадуємо, дані про те, що було зроблено щеплення щеняті шарпея, повинні бути належним чином внесені лікарем до паспорта вихованця. Цей документ залишається у власника та пред'являється ним на вимогу контролюючих органів.

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення щеням шарпея