Щеплення щеням такси

 

Щеплення  цуценятам такси ставлять із 2-х місяців. Через 3-4 тижні повторюють, потім ревакцинують на рік. Далі щорічно в один і той же час проводять планові вакцинації. Які щеплення роблять цуценятам такси? Проти:        

· гепатит А         

· Парвовіруса         

· Ентерита         

· лептоспіроз         

· сказу         

Двома останніми захворюваннями може заразитися людина. Тому при профілактиці їм має бути приділено особливу увагу. Застосовуються переважно щеплення для такси, ціна яких починається з 60 гривень. Це пов'язано з тим, що вони повністю відповідають таким вимогам:   

· Висока якість - вірус-матеріалу, консервуючих речовин, інших обов'язкових компонентів         

· Ефективність - забезпечують надійний захист, тобто перешкоджають захворюванням від збудників, що входять до їх складу.         

· Безпека - при правильному введенні нічим не загрожують здоров'ю тварини         

· Мінімум побічних проявів, в основному, можливих алергічних реакцій         

· Дієвість - імунітет зберігається на весь заявлений виробником термін, що дуже важливо         

Які щеплення роблять також ? Можна порадити Дурамун , Нобівак, Вангард, Еурікан . Вони відповідають усім стандартам, прийнятим у більшості країн світу і, за необхідності закордонної поїздки разом зі своїм вихованцем, у Вас не виникне жодних проблем з пропуском.   

Як же проводиться щеплення перше цуценя такси ? В обов'язковому порядку, незалежно від того, знайдені глисти в калі або ні, є ознаки їх чи ні, потрібне застосування антигельмінтних препаратів. Потім знадобиться обробка тварини від бліх, незалежно від сезонності. Ці заходи важливі та здійснюються за 12-14 днів до щеплення цуценятам такси . У призначений день потрібно переконатися, що тварина клінічно здорова, у неї нормальна температура тіла, тільки тоді вводять дозу вакцини. Наступні 10 днів встановлюють його спостереження. Також забороняється у період зміна раціону, підвищена активність, занадто рухливі ігри, купання, прогулянки, контакти з сторонніми. Якщо раптом відзначають значне підвищення , сильну слабкість, блювання, інші патологічні ознаки, то негайно звертаються по допомогу до фахівця.     

Терміни, дата, час, назва та серійний номер вакцини заносяться до паспорта кожного вихованця, який пред'являється на вимогу органів контролю. Заповнення та облік ведеться ветеринарним лікарем у клініці за місцем звернення.

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення щеням такси