Клітини для щурів та догляд

 

 

Для щурів найкраще підходять клітини з матеріалів, що легко миються. Таких, як органічне скло, твердий пластик та метал. Для їхнього змісту підійдуть і металеві пташині клітини. Не рекомендується з цією метою використовувати акваріум, тому що на його дні поступово може накопичуватися вуглекислий газ. Підстилку в ньому змінювати набагато складніше, ніж у клітці. Необхідна довжина, ширина і висота для проживання одного щура – 50х30х35, для пари – як мінімум на 10 сантиметрів більше.

 

Перед тим, як поселяти свого вихованця в нову клітку, потрібно спочатку добре обробити її дезінфікуючими засобами і перевірити, чи немає там гострих виступів або задирок, щоб він не поранився. В якості підстилки можна використовувати папір, наповнювачі для котячих туалетів або тонкі стружки. У жодному разі не використовуйте глянцеві журнали, тому що вони можуть містити різні шкідливі речовини. Крім цього, вони погано вбирають вологу.

 

Не застосовуйте занадто дрібну тирсу, адже вона може потрапити в дихальні шляхи, очі або вуха тварини, що може загрожувати її здоров'ю. Підстилку потрібно міняти щонайменше раз на тиждень, при цьому, не забуваючи ретельно мити і чистити всі частини клітини. Подбайте про купівлю хорошої напувалки, так як звичайна миска для пиття часто буде перевернута, забита тирсою або недоїденим кормом. Забезпечте клітину великою кількістю драбин, гойдалок і мотузок.

Читайте також


Що потрібно робити при копрофагії

  Кожному власнику собак важливо розуміти, що копрофагія – це не катастрофа, а звичайне явище у тваринному світі. Багато вихованців їдять свої екскременти і не лише свої, а й інших т...

Папуги Корелла - догляд та харчування

  Про папуг корела говорять, що вони найрозумніші і досить невибагливі особини серед домашніх пернатих. Доглядати їх нескладно, тому часто любителі птахів вибирають саме їх. Перш ніж ...

  1. Статті
  2. Клітини для щурів та догляд