6 порад для власників домашньої тварини

 

1. Місце проживання тварини.

Вирішуючи, в якому будинку (клітці, вольєрі) житиме ваш вихованець, слід взяти до уваги кілька моментів. Спочатку задумайтеся про розмір тварини, яку збираєтеся взяти. Далі, якщо збираєтеся використовувати дротяну клітину, переконайтеся, що вихованець не може протиснутися між ґратами. Якщо клітина має дротяне дно, перевірте, щоб відстань між дротом була досить близькою, щоб ноги вашого вихованця не ковзали. Якщо у вас є пластикова клітина, пам'ятайте, деякі тварини люблять жувати! Тварина часто пережовує пластик, а це дуже небезпечно.

Вибираючи розмір клітини, пам'ятайте, що в ній потрібно розмістити: місце для їжі та води, для сну та бігу, а також ігор. Необхідно мати покрите дно та підкладку. Також доведеться вирішити, яке покриття використати на дні клітини. Воно повинно мати такі характеристики: вбирати вологу, допомагати усунути запахи, бути біорозкладаним. При виборі типу такого приладдя найкраще уникати, ті які містять ароматичні олії. Вони можуть спричинити проблеми з верхніми дихальними шляхами у дрібних тварин.

2. Місце для сну.

Вашому вихованцю напевно потрібне затишне місце для відпочинку. Для невеликих тварин прийнятний пластиковий будиночок. Для більших тварин є хатини, які зроблені із сіна.

3. Миски для їжі.

Усі миски для їжі та води повинні бути надійно прикріплені до бічної частини клітини. Інші варіанти можуть бути ненадійними. Наприклад, миски, які знаходяться на дні клітини, можуть бути легко перекинуті, або вихованець може просто зіпсувати їжу/воду. Найкраще використовувати посуд із кераміки або твердого пластику.

4. Корм.

Вашим обов'язком є годувати свого вихованця, давати свіжу їжу та воду щодня. Вихованець індивідуальний, тому обов'язково вивчіть, яку їжу треба йому. Також перевірте, які свіжі фрукти та овочі безпечні для тварини. Не всім потрібні фрукти та овочі щодня; деяким слід давати цей вид їжі лише зрідка. Також можна давати вихованцю будь-які ласощі. Але тільки не перестарайтеся з ними!

5. Розваги.

Всім домашнім тваринам потрібні вправи. Маленьким тваринам потрібні іграшки, які можна жувати. Вони можуть бути зі смаком овочів або звичайного дерева, різноманітних форм, розмірів та кольорів. У кроликів, морських свинок та шиншил мають бути іграшки для жування, щоб уникнути надмірного росту зубів. Маленькі тварини також потребують спеціального колеса, в якому вони бігатимуть. Якщо ви вирішили вивезти свого маленького улюбленця на вулицю, то рекомендується, щоб він був привчений ще в молодому віці до повідця.

6. Ветеринарна допомога.

Всі господарі разом зі своїми домашніми тваринами повинні відвідувати ветеринара, здатного вилікувати вашого друга. Щоб знайти ветеринара у своєму районі, можна звернутись із цим питанням до місцевого зоомагазину. При відвідуванні ветеринара, для безпеки тварини, купіть спеціальний контейнер, призначений для перевезення.

Читайте також


Клітини для щурів та догляд

    Для щурів найкраще підходять клітини з матеріалів, що легко миються. Таких, як органічне скло, твердий пластик та метал. Для їхнього змісту підійдуть і металеві пташині клітини...

Що потрібно робити при копрофагії

  Кожному власнику собак важливо розуміти, що копрофагія – це не катастрофа, а звичайне явище у тваринному світі. Багато вихованців їдять свої екскременти і не лише свої, а й інших т...

  1. Статті
  2. 6 порад для власників домашньої тварини