Блискуча вовна-запорука здоров'я вихованця

 

Сяюча добротна шерсть це не просто симпатичний зовнішній вигляд. Її вигляд багато в чому свідчить про самопочуття тварини.


Усі пси та коти неоднаково засвоюють їжу. Багато чотирилапих друзів не можуть переробити всі калорійні препарати в сирій їжі. Це може виявитися в ксерозі та крихкості хутра. Тому ветеринари вважають, що для сяйва хутра необхідно покращити травний тракт вихованця.

Правильне меню

Повернути сяйво хутряного шару можна за допомогою масляних сумішей. Сяючий вигляд хутра, це результат присутності в їжі клітковини. Тварини, які отримують неправильну комбінацію різних жирів, дуже бурхливо вигоряють, а їх шубка стає пересохлим і бляклим.

Особливі додавання на основі олій та клітковини можна придбати у спеціалізованих магазинах. Вони зроблені індивідуально для тварин і представлені в таблетках, кульках в розрідженому вигляді. Для сяйва вовни потрібно купувати суміші із вмістом лляної олії. Доведено, що ці жири сприяють зникненню запалень, надають привабливість шкірі. Обов'язково слід читати інструкцію, де вказано точну дозу для окремої тварини. Як альтернатива добавок – це додавання 50 г олії до їжі тварини.

Потрібно пам'ятати і про полівітаміни. Ветеринари довели, що препарати групи А підкріплюють ідеальний вид хутра. Всі домашні вихованці потребують індивідуальних доз вітамінів, тому обов'язково порадитися з ветеринаром.

Догляд за хутром

Для ідеального стану хутра вихованців слід умивати делікатними миючими речовинами або пахучим милом. Людські миючі засоби не можна застосовувати! Вибирати потрібно лише засоби, призначені для тварин. Вони сприяють виділенню додаткового жиру. Для лікування бліх застосовують інсектицидні препарати. Можна пошити спеціальні м'які підстилки та наповнити їх полином. Для кішки вибрати розміри 30 на 30 см, для собаки – 50 на 50 см. наволочку слід пошити із міцного матеріалу, щоб довше прослужила. Усередину слід підкласти синтепон, але в нього полин. Таким чином виходить подушечка з начинкою. Чотириногі друзі будуть вдячні за таку річ!

Часто маленькі пустуни можуть залізти в дьоготь чи інші липкі речовини. Якщо на вовні невелика цятка від дьогтю, досить дати їй висохнути, а потім акуратно зрізати цей шматок хутра. Якщо ж забрудниться широка простір, то на добу це місце помазати олією. Це пом'якшить дьоготь, і його просто змити милом. Можливо, доведеться застосувати на забруднене місце бинт або нарядити в одяг, щоб вихованець не облизував дьоготь. Забороняється відмивати бруд пальним, парафіном або ацетоном. Вони можуть викликати опік або кишкову інфекцію.


Таким чином, дотримуючись всіх рекомендацій і порад, чотирилапі друзі завжди будуть здоровими, відданими і улюбленими.

Читайте також


6 порад для власників домашньої тварини

  1. Місце проживання тварини. Вирішуючи, в якому будинку (клітці, вольєрі) житиме ваш вихованець, слід взяти до уваги кілька моментів. Спочатку задумайтеся про розмір тварини, яку збир...

Клітини для щурів та догляд

    Для щурів найкраще підходять клітини з матеріалів, що легко миються. Таких, як органічне скло, твердий пластик та метал. Для їхнього змісту підійдуть і металеві пташині клітини...

  1. Статті
  2. Блискуча вовна-запорука здоров'я вихованця