Як відучити собаку рити землю

На жаль, наші улюбленці часто риють землю там, де їм цього захочеться, часом у неправильному місці і це незабаром стає проблемою, як і псування меблів. Ця шкідлива звичка у братів наших менших дуже часто виникає через нудьгу, коли вони відчувають, що до них зникає інтерес.

Саме ті собаки, які проводять багато часу на відкритому повітрі, наприклад, на задньому дворі будинку на самоті протягом тривалого часу і залишаються без нагляду, як правило, вдаються до цієї звички. Риття землі їм як засіб боротьби з нудьгою.

Тому замість випускати вихованця гуляти одного, щоб він розважив себе сам, Вам слід включатися в активну взаємодію з ним. Йому варто приділити більше часу як під час спільних ігор, так і прогулянок у парку.

Деякі поради, які допоможуть запобігти цій проблемі:

Отже, як ми вже згадували раніше, не залишайте без нагляду Вашого улюбленця протягом тривалого часу. Якщо він любить грати в обгородженому дворі, стежте за тим, щоб поряд завжди було безліч іграшок, які йому подобаються.

Іграшки слід міняти якнайчастіше, мається на увазі не купівля нових, а просто наявність різних іграшок на кожен день. Цим Ви позбавите вихованця від нудьги, яка виникає за відсутності різноманітності.

Ні для кого не секрет, що собаки влітку шукають прохолодне місце, де вони могли б відпочити і сховатися від спеки. Тому варто підібрати таке містечко для брата нашого меншого, інакше у Вас на подвір'ї буде вирита яма, в якій вихованець спробує охолонути.

Також переконайтеся в тому, що у нього є велика миска з чистою водою, а особливо спекотні дні можна наповнити невеликий дитячий басейн або включити полив. Особлива пильність необхідна із собаками, які мають бажання втекти під час статевого дозрівання. Позбавити цуценя бажання втекти допоможе видалення яєчників і стерилізація в початковому етапі життя.

Деякі собаки риють землю з метою зловити видобуток, такий як щурів, мишей, кротів або дрібних комах. У таких вихованців ця поведінка інстинктивна. В даному випадку досить важко запобігти проблемі та боротися з інстинктом. Натомість Ви повинні спробувати переключити увагу на інший вид діяльності, відволікти чимось і наполягти на іншому занятті.

Як подолати звичку рити землю?

Щоб виправити цю проблему, існує низка досить простих рішень. Риття через нудьгу може бути вирішене шляхом усунення нудьги з життя Вашого вихованця. По-перше, переконайтеся, що Ви проводите досить багато часу з вашим собакою. Переконайтеся, що вона активно грає, в достатку ходить, загалом, отримує необхідне фізичне навантаження, щоб позбутися зайвої енергії.

На додаток до цього, Ви також повинні навчити вихованця основ слухняності, щоб він реагував на команди «ні» або «фу», коли зловите його за псуванням газону. Перенаправляйте його енергію на інші види діяльності, коли він захоче вирити яму, а це не буде можливо, якщо наш братик менший не підкоряється і не сприймає основні команди.

Якщо всі викладені поради не принесли бажаного результату, можливо, потрібно все ж таки виділити йому персональне місце, де він зможе задовольнити свої бажання і там копатися, не побоюючись репресій. Якщо це все ж таки стане альтернативним рішенням, то спочатку потрібно дресирувати свого собаку, щоб він використовував тільки цю територію.

Це може бути досягнуто шляхом заохочення та похвали, коли вона копатиметься в обумовленому Вами місці. Щоб стимулювати бажання рити в потрібному місці, Ви можете спробувати закопати її улюблені іграшки. Після цього вихованця слід винагородити, коли він вириє їх. У той же час, він повинен бути покараний, коли ви зловите його за копанням в іншому місці.

Слід одразу після цього доставити його у потрібне місце та похвалити, коли він почне використовувати необхідне місце.

Отже, можна підсумувати, що навчання тому, де і коли доречно копатися в землі, наявність достатньої кількості вправ, спільно проведений час, відсутність нудьги – це основні вимоги, дотримуючись яких Ви зможете контролювати поведінку нашого брата меншого.

Читайте також


Блискуча вовна-запорука здоров'я вихованця

  Сяюча добротна шерсть це не просто симпатичний зовнішній вигляд. Її вигляд багато в чому свідчить про самопочуття тварини. Усі пси та коти неоднаково засвоюють їжу. Багато чотирилап...

6 порад для власників домашньої тварини

  1. Місце проживання тварини. Вирішуючи, в якому будинку (клітці, вольєрі) житиме ваш вихованець, слід взяти до уваги кілька моментів. Спочатку задумайтеся про розмір тварини, яку збир...

Клітини для щурів та догляд

    Для щурів найкраще підходять клітини з матеріалів, що легко миються. Таких, як органічне скло, твердий пластик та метал. Для їхнього змісту підійдуть і металеві пташині клітини...

  1. Статті
  2. Як відучити собаку рити землю