Стимулятори росту для свиней: правильне використання.

Сьогодні український ринок збагачений різноманітними препаратами, серед яких є й стимулятори росту для свиней.
Багато хто скаже це небезпечно і шкідливо. Насправді, це спірне питання. Залежно від того, що і як використовувати. Купити стимулятори росту для свиней можна у багатьох ветаптеках. При цьому більшість із них дозволені та користуються широким попитом.

Отже, давайте розберемося, що таке стимулятори росту, для чого їх використовують і коли варто використовувати.

Ось на ці три основні питання спробуємо відповісти і дізнаємося, які препарати варто застосовувати, а які ні.

По-перше, стимулятори – це особливий вид ліків, спрямований на те, щоб збільшити приріст тварини. Вони спрямовані на те, щоб нормалізувати травлення, максимально швидко наростити масу, а також покращити якість м'яса та сала.

На даний момент є кілька видів подібних препаратів. Одні мають гормональну основу, другі ні, як діюча речовина застосовують антибіотики. Однак сьогодні можна зустріти й спеціальні біодобавки природного походження, які в складі можуть містити протибактеріальні речовини. Купити в Україні ви їх зможете у нашій ветеринарній аптеці 33 корови.

Звичайно, на сьогоднішній момент найпоширенішими є препарати з другої групи, оскільки вважаються безпечнішими і не завдають шкоди тварині. Ефект від них досить гарний щоб досягти очікуваних результатів.

По-друге, застосовувати їх в основному поросятам на відгодівлі та дають аж до забою. Це сприяє правильному та пропорційному доданню у вазі, та й для тварини це не є стресом.

По-третє, використовувати їх слід строго за рецептом, так як при порушенні пропорцій результат може бути прямо пропорційним і в деяких випадках навіть плачевним. Запам'ятайте, що при застосуванні антибіотиків слід чітко розраховувати дозу. І найкращий результат, можливо, отримати лише за дотримання всіх рекомендацій. Крім цього, незайвими будуть і вітаміни, які допоможуть досягти бажаних результатів.

Як показують наукові дослідження, антибактеріальні препарати є дійсно ефективним, швидкодіючим та вигідним способом для покращення розвитку та підвищення продуктивності. При цьому вони нетоксичні ні для вихованця, ні для людей.

Ось уже протягом багатьох років багато свинарів користуються цими засобами і задоволені результатом.

Сьогодні найпоширенішими стимуляторами росту для свиней є такі препарати як:

  • Трифузол – це противірусний препарат нового покоління. Він має імуномодулюючу, антиоксидантну, кардіопротекторну, а також гепатопротекторну дію. Вводиться він внутрішньом'язово вперше на 1-3 добу після пологів. Повторюють процедуру через тиждень і за кілька днів до вилучення. За такої схеми вакцинації тварина набирає у вазі до 10 кг у віці півроку (під час вибою). Крім цього, у них зміцнюється імунітет на 30%.
  • Нуклеоптид – це комплексний препарат природного походження. Він впливає на організм на міжклітинному рівні, тим самим покращує проникнення та вплив на організм у цілому. Він може застосовувати в комплексі з вітамінами, антибіотиками та ін. використовуючи його, відзначається збільшення середньодобового приросту до 25%. Вводиться він підшкірно, внутрішньом'язово 3 дні поспіль, а потім кожні 15 діб протягом кількох місяців.
  • Карнівет – спеціально розроблений для підвищення апетиту, покращення травлення, а також для ефективного та швидкого зростання. Вводити перорально з питною водою протягом 5-10 днів.

Крім цих коштів існує ще безліч і кожен із вас за необхідності сам зможе вибрати відповідний товар. Ви завжди можете купити у ветаптеці 33 корови дані види препаратів. За доступною та демократичною ціною. Варто зазначити, що ці препарати можуть у деяких тварин викликати негативні прояви, і це насамперед пов'язане з чутливістю до компонентів.

 

Читайте також


Коли варто використати протизапальні мазі?

Протизапальні мазі для тварин Багато хто з нас у когось у квартирі або в будинку мешкають тварини часто зустрічаються з усілякими хворобами. Серед яких нерідко бувають захворювання опорно-рухового ап...

Вітамінні добавки для птиці

Для повноцінного зростання та розвитку птиці велике значення мають вітаміни. З моменту появи на світ з яйця пташенята потребують повноцінного споживання вітаміну А, який сприяє активізації росту,...

Всесвітній день охорони средовища проживання

Всесвітній день охорони середовища проживання відзначають 6 жовтня. У 1979 році зокрема 6 жовтня було створено документ який свідчить у тому що 6 жовтня - Всесвітній день охорони житла. Ця конвен...

Інфрачервоні лампи для ветеринарії.

Інфрачервоні лампи – це універсальний прилад Виконує одночасно кілька корисних функцій і використовується у харчових, медичних, сільськогосподарських галузях та багатьох промислових виробництва...

  1. Статті
  2. Стимулятори росту для свиней: правильне використання.