Вітамінні добавки для птиці

Для повноцінного зростання та розвитку птиці велике значення мають вітаміни.


З моменту появи на світ з яйця пташенята потребують повноцінного споживання вітаміну А, який сприяє активізації росту, стимулюючи обмінні процеси. Для утворення кісткової тканини буде незамінним вітамін D. Саме з його допомогою формується яєчна шкаралупа, а недоліки можуть призвести до рахіту. Ця речовина формується в організмі під впливом сонячного світла, тому в зимову пору року рекомендується використовувати спеціальні харчові добавки. Вітамін Е нормалізує функції м'язових, нервових тканин, а також збільшує імунітет. За його нестачі виникають проблеми розмноження птиці. Ціла низка комплексних вітамінів групи В відповідає за повноцінний м'язовий розвиток, а також формування кігтів і пір'я, здоров'я шкіри, несучість і виведення яєць.

Таким чином, для вирощування птиці обов'язково потрібні такі речовини. Їх готують самостійно, розвішуючи пучки з конюшини, кропиви, мишачого гороху всередині курника. Змішують сушену кропиву, яєчну шкаралупу, вапно. Також додають у корм трохи дріжджів, риб'ячий жир, а також відварену картоплю, буряк, гарбуз.

Такі способи збагачення раціону птахів за всіх своїх переваг мають свої недоліки, оскільки не завжди просто створити потрібні пропорції корисних речовин. Вирішити такі проблеми допомагають збалансовані комплекси вітамінних добавок.

Насправді добре зарекомендували себе такі добавки, як тетравіт, мікровітам, гамавіт, підкислювачі для води, вітафарм.

  • Тетравіт є прозорою маслянистою рідиною із запахом соняшникової олії. Це розчин комплексних вітамінів А, D, Е та F, який вводиться або з їжею, або за допомогою ін'єкцій. Цей препарат додається в раціони для запобігання ряду захворювань, недоліків розвитку птиці: рахіту, енцефаломоляції, виразок, що погано гояться, ран, підвищення життєстійкості, а також імунітету птиці, її плодючості. Цей комплексний препарат універсальний, оскільки підходить для різних видів тварин. Засіб покращує харчування тканин, кровообіг, активізує загальний обмін речовин.
  • Мікровітам. Комплексний препарат із набором понад двадцять амінокислот. Усуває порушення білкового, вітамінного обміну, звільняє організм від токсичних речовин, що накопичилися всередині, підвищує стійкість птиці до несприятливих впливів зовнішнього середовища. Мікровітам регулює гомеостаз організму, стимулює зростання птиці, а також її несучість. Підтримує енергетичний рівень високої планці.
  • Гамавіт. Засіб, що підвищує стійкість, працездатність м'язів, нормалізує обмінні процеси. Унікальний збалансований склад забезпечує знешкодження, виведення з організму птахів шкідливих токсичних продуктів розпаду. Перевагою препарату є його протиоксидантні властивості, які перешкоджають отруєнню птахів токсичними речовинами різного походження. При годівлі препарат випаюється з водою.
  • Підкислювачі для води є суміші органічних кислот, їх солей. Вони гнітять розвиток патогенних мікроорганізмів, що послаблюють імунну систему птиці. Вживання підкислювачів при годівлі унеможливлює зростання більшості грибів, бактерій та інших патогенних мікроорганізмів. З іншого боку, за допомогою таких засобів створюється надійний захист на шляху виникнення інфекційних, вірусних захворювань усередині стада птиці.
  • Вітафарм. Сприяє підвищенню загальної опірності організму птиці, зміцненню імунітету, активізації обміну речовин. Є комплексним препаратом, що містить набір найважливіших вітамінів. Його застосування при годівлі сприяє зростанню, відновленню клітин різних тканин, зміцненню кісткової системи та яєчної шкаралупи, активізації функціонування печінки, шкіри, сітківки очей. Препарат дають із питною водою груповим способом.

Купити в Україні вітамінні добавки для птахів


Забезпечити повноцінне зростання, розвиток птиці допоможуть збалансовані вітамінні добавки. Правильно підібрати та купити їх з доставкою зручним для клієнта способом найкраще на сайті компанії ветеринарна аптека 33 корови. Наші фахівці з великим досвідом у галузі ветеринарії допоможуть намітити оптимальні схеми застосування сертифікованих препаратів. При цьому ціна на вітамінні добавки вітчизняного та імпортного виробництва приємно здивує.

Читайте також


Всесвітній день охорони средовища проживання

Всесвітній день охорони середовища проживання відзначають 6 жовтня. У 1979 році зокрема 6 жовтня було створено документ який свідчить у тому що 6 жовтня - Всесвітній день охорони житла. Ця конвен...

Інфрачервоні лампи для ветеринарії.

Інфрачервоні лампи – це універсальний прилад Виконує одночасно кілька корисних функцій і використовується у харчових, медичних, сільськогосподарських галузях та багатьох промислових виробництва...

День кажанів

Кажани являють собою загадкових для людини тварин, оскільки періоди активності цих видів не збігаються. Перебуваючи на природі серед лісу, біля печер, водойм, людина може сприймати лише тіні, які без...

  1. Статті
  2. Вітамінні добавки для птиці