Інфекційні захворювання тварин, правильне використання Байтрил Bayer

Інфекційні захворювання тварин
Існує широкий ряд захворювань, які мають здатність передаватися від зараженої тварини до здорової і цим викликати так звані епізоотії. Ці захворювання ще називають інфекційними.
Епізоотичний процес може виявлятися у різних формах. Це можуть бути як не численні випадки інфікування особин, так і широке поширення хвороботворних мікроорганізмів, що викликають захворювання на широкій території однієї чи кількох країн.
У хвороботворних мікроорганізмів є безліч способів проникнути в організм тварини. Вони передаються через грунт, воду, повітря, зі слиною, завдяки комахам і навіть просто через зовнішні покриви.
Немає жодної системи або органу в організмі, який не міг би постраждати від шкідливого впливу патогенних мікроорганізмів. Не можна забувати, що від інфекцій тварин може наразитися на небезпеку і життя людини.

 

Антибіотики у ветеринарії


Антибіотики, по суті, є панацеєю від багатьох смертельних та небезпечних захворювань і запобігають їх поширенню на величезні території, що не тільки рятує життя та здоров'я тварин, запобігає великим економічним втратам, а й часто рятує життя людини. Найпопулярнішими на сьогоднішній день антибактеріальними засобами вважаються хіноліни.
Визнання та популярність у медицині та ветеринарії вони заслужили, завдяки неабиякому механізму дії, який принципово відрізняє їх від інших антибактеріальних речовин.
У ветеринарній практиці використовується друге покоління даних речовин, однією з них є енрофлоксацин, що використовується як діюча речовина та в унікальному препараті Байтрил Bayer, який завжди можна купити у ветаптеці 33 корови.
Енрофлоксацин успішно використовується у ветеринарії вже багато років і його унікальний механізм дії полягає в тому, що препарат проникає крізь клітинну мембрану і безпосередньо згубно впливає на процес розмноження мікроорганізмів за допомогою інгібіторного впливу на бактеріальні ферменти.

 

Про препарат Байтрил


Вищезгаданий Байтрил є по суті енрофлоксацин різного ступеня концентрації. Унікальний та дуже популярний у вітчизняній та зарубіжній ветеринарії препарат застосовують для лікування с/г, свійських тварин та різних видів птиці. Байтрил застосовується для боротьби з патогенними мікроорганізмами, що впливають на шлунково-кишковий тракт, дихальні органи, сечостатеву систему.
Препарат успішно бореться з такими захворюваннями, як сальмонельоз, септицемія, колібактеріоз, стрептококоз, атрофічний риніт. Він дуже ефективний при вторинних та змішаних інфекціях, при захворюваннях, викликаних вірусами та багатьох інших хвороб, збудників яких знищує енрофлоксацин. Вводити Байтрил необхідно під шкіру або всередину м'язів тварини в різних дозах залежно від призначеного ветеринаром лікування.
Байтрил дуже ефективний, його всмоктування проходить досить швидко, препарат практично миттєво проникає до органів тварини, викликаючи терапевтичну дію. Через двадцять-тридцять хвилин після ін'єкції препарат досягає пікової концентрації у крові та діє протягом двадцяти чотирьох годин.
Як правило, препарат не викликає ускладнень та побічного впливу на організм. У деяких тварин після введення Байтрилу можливі короткочасні порушення функції ШКТ. Загалом же. в терапевтичних дозах препарат нешкідливий і чудово переноситься тваринам.
Придбати Байтрил виробництва Bayer в Україні Ви можете у ветаптеці 33 корови. Також, тут представлений широкий асортимент ліків, кормів, обладнання, аксесуарів та літератури з догляду за тваринами.

Читайте також


Коли варто використати протизапальні мазі?

Протизапальні мазі для тварин Багато хто з нас у когось у квартирі або в будинку мешкають тварини часто зустрічаються з усілякими хворобами. Серед яких нерідко бувають захворювання опорно-рухового ап...

Вітамінні добавки для птиці

Для повноцінного зростання та розвитку птиці велике значення мають вітаміни. З моменту появи на світ з яйця пташенята потребують повноцінного споживання вітаміну А, який сприяє активізації росту,...

Всесвітній день охорони средовища проживання

Всесвітній день охорони середовища проживання відзначають 6 жовтня. У 1979 році зокрема 6 жовтня було створено документ який свідчить у тому що 6 жовтня - Всесвітній день охорони житла. Ця конвен...

  1. Статті
  2. Інфекційні захворювання тварин, правильне використання Байтрил Bayer