Всесвітній день охорони средовища проживання

Всесвітній день охорони середовища проживання відзначають 6 жовтня.


У 1979 році зокрема 6 жовтня було створено документ який свідчить у тому що 6 жовтня - Всесвітній день охорони житла. Ця конвенція (Бернська) була схвалена більшістю країн (понад 40). Сьогодні у світі існують спеціальні організації, спрямовані на збереження флори та фауни. До них належить усіма відома «Грінпіс».

Сьогодні немає жодної людини, яка б не чула про забруднення навколишнього середовища і це не тільки побутові відходи, про які багато хто думає. Проблема лежить набагато глибше. Отруєні річки та землі, винищені ліси, висушені землі і це ще не все. Однією з найбільших збитків, завданих людиною, є пустелі. Це сталося багато століть тому, коли було знищено величезну кількість рослинних угідь. Однак на цьому ми не зупинилися і замість лісів стали з'являтися міста зі своєю інфраструктурою. Будуються станції, заводи та фабрики, багато з яких до цього дня викидають величезну кількість відходів у повітря. Ці метали осідають на ґрунт і у воду, що призводить до їх загибелі. Ще кілька століть тому наша Земля була заселена різноманітними видами рослин та тварин. Проте сьогодні багато хто з них назавжди втрачено для нас. Змінити ми цього вже не зможемо, але ще можемо зберегти те, що залишилося. Тому й почали з'являтися заповідники та інші охоронні місця, де ще мешкають дикі тварини. Однак багатьох це не зупиняє і вони продовжують розробляти дикі місця, тим самим далі вбиваючи планету.

Щоб зупинити цю руйнівну силу, необхідно кожному з нас боротися. Багато землеробів беруть із землі багато, але при цьому нічого не дають натомість. Вони культивують землю і «вичавлюють» з неї останні соки, а коли ґрунт виснажений, переходять на інші родючі землі. При цьому багато хто не гребує і тим, що використовують для обробки та боротьби з комахами та бур'янами небезпечні хімічні сполуки, які є згубними для ґрунту. При високій концентрації Земля самостійно зможе справитися з ними. В альтернативу таким засобам стали останнім часом випускатися спеціальні біологічно безпечні засоби, їх і рекомендується використовувати. Купити в Україні їх сьогодні не складе особливих труднощів, адже багато торгових точок мають їх у своєму асортименті. І навіть якщо ви живете в невеликому населеному пункті і вибір у вас не досить різноманітний, ви завжди зможете купити у ветаптеці 33корови. Зробивши замовлення, вам надішлють будь-який товар, що сподобався, в найкоротші терміни. Якщо ж ви не знаєте, що краще вибрати продавці-консультанти завжди прийдуть на виручку.

Сьогодні найпоширенішими біозасобами вважаються такі як:

АКВА Малахіт - це відмінний концентрат, який здатний покращити якість води в озерах, загатах. Правильно розроблений склад допомагає впоратися з такою навалою, як плаваюча гниль. Вона ж не шкодить флорі та фауні водойми, а навпаки робить місце існування придатним для життя.
Ембіко – цей склад сприяє покращенню росту рослин. Що є не менш важливим. Це біологічно активне підживлення не викликає закислення ґрунту, і сприяє зміцненню кореневої системи та захистити від небезпечних факторів (перепади температури, хвороби).
Раундап відноситься до гердицидів, за допомогою якого можна знищити бур'яни. Він також вважається абсолютно безпечним, тому що потрапляючи в землю, розкладається на природні компоненти.
Їх можна купити в Україні, головне захотіти це зробити. А не сподіватися на те, що хтось інший користуватиметься цими засобами і цього буде достатньо. Щоб зберегти світ, треба почати з себе. А не чекати, що хтось інший зробить це замість вас.

Читайте також


Інфрачервоні лампи для ветеринарії.

Інфрачервоні лампи – це універсальний прилад Виконує одночасно кілька корисних функцій і використовується у харчових, медичних, сільськогосподарських галузях та багатьох промислових виробництва...

День кажанів

Кажани являють собою загадкових для людини тварин, оскільки періоди активності цих видів не збігаються. Перебуваючи на природі серед лісу, біля печер, водойм, людина може сприймати лише тіні, які без...

Кормові добавки та премікси для бройлерів

Як правильно використовувати кормові добавки та премікси для бройлерів При промисловому вирощуванні бройлерів велике значення мають новітні технології у виробництві кормів. Повноцінні поживні реч...

  1. Статті
  2. Всесвітній день охорони средовища проживання