Папуги Корелла - догляд та харчування

 

Про папуг корела говорять, що вони найрозумніші і досить невибагливі особини серед домашніх пернатих. Доглядати їх нескладно, тому часто любителі птахів вибирають саме їх.


Перш ніж придбати вихованця, насамперед дбають про його особистий простір. Клітку для папуги вибирають досить простору, щоб вихованець міг здійснювати всередині короткі перельоти. Її обладнають дерев'яними драбинками та жердинками, виготовленими з фруктових дерев. Папуги корела дуже люблять водні процедури, тому в клітину поміщають спеціальну ванну.


Зовнішній вигляд та здоров'я папуги безумовно залежить від його харчування, тому господар пернатого дбає про те, щоб корм був різноманітним та збалансованим. Добовий раціон пернатого – близько 40 г корму. 40% корму має складатися зі свіжих овочів та фруктів. Папуги корелло в їжі невибагливі, проте з недовірою ставляться до нових продуктів. Тому вводять овочі та фрукти поступово. Маленький шматочок нового продукту ховають у зернову суміш, тоді є ймовірність, що папуга випадково його спробує і надалі вже не остерігатиметься його їсти. Зернова суміш зазвичай складається з 2-3 видів насіння.


Щоб не готувати суміш самостійно, у зоомагазині набувають спеціального корму для папуг. Крім цього догодовують папуг листочками та гілочками. Папуги корела люблять гілочки сосни, ялини, липи та берези. Для забезпечення організму вихованця білком йому дають відварене нежирне м'ясо, яйце, сир. Для мінерального підживлення поміщають у клітину мінеральний камінь. І звичайно дбають про те, щоб у папуги завжди була свіжа питна вода. Заводчики папуг також не забувають про гігієну вихованця. У дикій природі папуга сам пристосовується піклуватися про себе, але в клітці він дуже обмежений, тому турбота про його гігієну лягає на плечі господаря.


Він стежить за станом пір'я, дзьоба та кігтів птиці. Поступово привчає папугу до купання. Робить це акуратно, щоб не злякати пернатого вихованця, інакше в майбутньому папуга чинитиме опір цій процедурі. Вода для купання має бути не більше 28 градусів, у кімнаті не повинно бути протягів, купають корел без мильних засобів. Дзьоб є головним інструментом папуги. Завдяки йому він подрібнює їжу, лазить по клітці, чистить пір'я. Тому дзьобу також приділяють належну увагу.


Папуга зазвичай сам сточує свій дзьоб об гілочки дерев або мінеральний камінь. Але, якщо дзьоб таки розростеться, його акуратно обрізають манікюрними ножицями. Так само як і пазурі періодично обрізають, щоб вони не заважали папузі ходити. Таким чином, виконуючи нехитрі рекомендації щодо догляду за папугою, птах щодня даруватиме позитивні емоції своєму власнику.

Читайте також


Домашнє дресирування собак

  Багато людей, заводячи тварин, зовсім не знають, як їх доглядати, годувати, дресирувати. А це є дуже важливою складовою емоційного та фізичного стану вихованця. Деякі породи собак тренув...

Годування собак сухим кормом: за та проти

  Зараз серед професійних собаківників немає єдиної думки щодо застосування сухих кормів у харчуванні собаки. Є затяті противники такого виду вигодовування, протилежний табір вважає таке х...

Автоматична годівниця для котів та собак

  Домашніх тварин необхідно регулярно годувати. Особливо це стосується періоду росту та хвороби, коли правильне регулярне харчування є запорукою нормального росту та швидкого одужання. ...

  1. Статті
  2. Папуги Корелла - догляд та харчування