На що звертати увагу при виборі 3-х рамкової медогонки

Медогонка – це пристрій, який використовується на пасіках. З його допомогою одержують так званий відцентровий мед. Процедура виглядає так. Спочатку пасічник роздруковує стільники, які запечатали бджоли. Для цього застосовується особливий ніж бджоляра. Потім стільники поміщають у касети медогонки, і пристрій починає обертатися. Виникає відцентрова сила, під її дією мед стрімко вилітає із стільникових осередків, а потім стікає у спеціальний бак по стінках медогонки. У його дні зроблено отвір, через який отриманий мед стікає в тару.

 
Медогонка 3-х рамкова алюмінієва складається з алюмінієвого бака циліндричної форми. Днище медогонки виконане у вигляді конусоподібної форми та має додаткові ребра жорсткості. У нижній частині медогонки обладнано зливний краник. Даний елемент пристрою виготовлений з полімеру та оснащений двома стопорними болтами та спеціальними втулками для щільного прилягання до бака. Для зручності транспортування медогонка оснащена ручками.
 
Барабан медогонки прикріплений за допомогою металевої планки до верхньої частини медогонки та спеціальним гвинтом у днище бака. Він точно відцентрований, що захищає рамки від пошкоджень під час центрифугування. Металева планка та всі елементи барабана виготовлені з чорнового металу та пофарбовані. До барабана прикріплено три поворотні касети з сіточками. Касети виготовлені із оцинкованої сталі.
 
На металеву планку пристрою встановлено редуктор медогонки зі знімною ручкою, що досить зручно під час транспортування. Всі елементи редуктора ротора виготовлені з чорнового металу. Максимальна швидкість обертання ротора 180 оборотів за хвилину. Привід медогонки виготовлений так, щоб плавно набирати та скидати оберти, що дуже зручно, особливо під час роботи з повними рамками.
 
Медогонка 3-х рамкова постачається у спеціальній тарі, яка оберігає її від пошкоджень під час транспортування та служить чудовою упаковкою під час зберігання у міжсезоння. Завжди перед і після вживання рекомендують добре мити і сушити медогонки.
 
Технічні характеристики
• Продуктивність рамок/година – 53 
• Максимальна кількість обертів ротора об/хв – 180 
• Максимальне зусилля на ручці - Н 22,5 
• Маса – 17,3 кг 
• Об'єм меду, що накопичується в медогонці між його обов'язковими зливами (рівень нижніх спиць ротора) – 24 л. 
• Діаметр бака, мм – 600 
• Висота, мм – 900 
 
Медогонку купити можна у місті Харкові, у нашому інтернет-магазині « 33 корови ». Досвідчені фахівці завжди підуть Вам назустріч та допоможуть визначитися з вибором.
 

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

Які ціни на медогонки в Україні?

Кожному бджоляру в сезон отримання меду необхідна медогонка . Навіть за наявності однієї бджолосім'ї, у пасічника-початківця у вулику скоро з'явиться до десяти рамок, наповнених медо...

  1. Статті
  2. На що звертати увагу при виборі 3-х рамкової медогонки