Щеплення цуценят гончих

Щеплення цуценят гончих роблять для попередження захворювань:  

· Чума         

· Ентерит         

· Гепатит         

· Парагрип         

· Лептоспіроз         

· Сказ         

Останнє в перше щеплення не роблять, а в наступні обов'язково, оскільки є зооантропонозом зі 100% летальним кінцем, як для тварини, так і для людини, що особливо актуально для мисливського собаки.

Починають робити щеплення цуценят гончих з 2-х місяців, потім через 3-4 тижні, і третю в 1 рік. Далі, за планом, проводиться щорічна вакцинація вже дорослих особин.   

Які щеплення цуценят гончих можна назвати серед кращих? Це, безумовно, Еурікан, Дурамун, Нобівак, Вангард . Так як вакцини імпортні, доводиться звертати особливу увагу на їхнє транспортування та зберігання. Тому можна порадити їх купувати лише у ветеринарних аптеках, де дотримуються оптимальний режим та необхідні умови для збереження їх властивостей та якостей. Якщо препарат їх втрачає, він не діє і щеплення цуценят гончих не матимуть жодної сили.       

Перед вакцинацією слід провести такі заходи:

· Дегельмінтизацію (Поліверкан кубики, Дронтал Джуніор сироп, Каніверм, Празицид суспензія , Каніквантель)         

· Обробку від бліх і кліщів ( Фронтлайн спрей , Стронгхолд, Харц краплі на холку)         

· бажано провести курс імуномодуляторів (препаратів, що дають неспецифічний захист організму та підвищують резистентність в цілому – Гамавіт, Фоспреніл, Роборанте)         

Обробка проти паразитів проводиться у будь-якому разі незалежно від сезону та їх видимих ​​ознак. Якщо у тварини є воші та інші комахи, що обов'язково будуть і глисти, це неприпустимо.  

У день, коли призначено вакцинацію, проводять ретельний огляд цуценя з обов'язковою термометрією, якщо він клінічно здоровий, його імунізують. Протягом 12-14 днів для нього має бути режим, де виключають:

· Прогулянки (строго кажучи, вони будуть дозволені тільки після другого щеплення і через 20-21 добу)           

· купання та переохолодження         

· Зміна раціону (ніяких нових кормів не дають)         

· Самостійне застосування будь-яких лікарських засобів         

· рухливі ігри та тренування, зайва активність         

Якщо відзначаються жар, синюшність слизових, блювота, апатія відразу ж, звертайтеся за допомогою до фахівця.

Дані про щеплення цуценят гончих лікар зобов'язаний внести до ветеринарного паспорта, який буде доказом того, що тварина щеплена.   

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення цуценят гончих