Щеплення щенятам кавказької вівчарки

Щеплення цуценятам кавказької вівчарки починають робити в 1-2 місяці з ревакцинацією на 2-3 міс., а потім уже в 1 рік. Схему вибирає лікар, залежно від щеплень матері, тривалості годівлі та кількості у неї молока, стану здоров'я посліду, епідеміологічної ситуації. Якщо почати в 30 днів, то знадобиться 4-е щеплення щенятам кавказької вівчарки до року, а якщо в 60 днів, то 3-і.

Перед цим необхідна за 12-14 днів до вакцинації обробка тварини від бліх (Стронголд, Фронтлайн) та глистів (Дронтал, Енвайр, Празицид, Поліверкан). Це робиться, незважаючи на те, чи є видимі ознаки гельмінтів або вони відсутні, тому що майже завжди виявляється приховане носійство. Безпосередньо перед вакцинацією вимірюють температуру тіла та оглядають цуценя, головне, щоб воно було повністю клінічно здорове, якщо все в порядку процедуру проводять.

У наступні 15 діб виключаються:

  •  Будь-які контакти з іншими собаками
  •  Прогулянки
  •  Купання
  •  Дача лікарських препаратів без відома ветеринара
  •  Зайва активність (обмежити ігри, вправи)

Якщо раптом у тварини спостерігатимуться судоми, посиніння слизових оболонок, блювання – це грізні симптоми, які потребують негайного звернення до лікарні для швидкої та адекватної допомоги.

Дата, назва, серійний номер вакцини заносяться тільки лікарем в індивідуальний паспорт, який пред'являється власником на вимогу органів контролю (на митниці тощо), необхідний для участі в конкурсах, виставках, при розведенні.

Які щеплення цуценятам кавказької вівчарки застосовуються? Проти:

Ці захворювання найбільш небезпечні і практично блискавично протікають у цуценят. Врятувати їх у разі зараження вдається у поодиноких випадках, тому що їх організм ніяк не може протистояти потужним патогенним агентам. Лікування є, але воно затратне і через швидкоплинність хвороби не завжди здійсненно.

Які саме щеплення щенятам кавказької вівчарки можна рекомендувати? Вангард, Еурікан, мультикан, Дурамун, Нобівак.

На думку деяких господарів, імпортні щеплення не дуже придатні для наших регіонів, фахівці спростовують це, тому що їхній склад повністю збалансований та включає необхідні штами.

Вони всі високої якості, дають стійкий імунітет тривалої дії, безпечні для тварин, майже не викликають побічних проявів.

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення щенятам кавказької вівчарки