Щеплення щенят китайської хохлатої

Щеплення цуценятам китайської хохлатої  проводяться з 2-х місяців. Потім повторюють через 3-4 тижні в тій же дозі, наступний раз - вже на рік. Потім щорічно проводитиметься планове вакцинування. Вакцина повинна включати збудників проти:

· гепатит А         

· чуми         

· Парвовіруса         

· лептоспіроз         

· сказу.         

Вимоги до вакцини:

· висока якість         

· Відсутність побічних явищ (хороший ступінь очищення)         

· Ефективність         

· Безпека         

 

· Нові терміни випуску         

Надійними вакцинами для щеплення  цуценятам китайської хохлатої вважаються Нобівак, Дурамун, Еурікан. Вони виготовлені провідними компаніями, відповідають усім стандартам безпеки. Крім того, визнані більшістю країн світу, і у власників, за потреби, не виникне проблем при перетині кордону з іншою державою.  

Для того щоб все пройшло правильно, потрібно дотриматися ще таких етапів підготовки:

· Дегельмінтизацію (Дронтал Джуніор сироп або таблетки, Празицид суспензія – головне правильно розрахувати дозу, щоб уникнути передозування), її роблять, навіть якщо явних ознак глистів та їх яєць не помічається і називається вона профілактичною         

· Обробити шкіру і шерсть проти бліх (Стронгхолд або ін.), комахи, що кровососають, є переносниками яєць гельмінтів і, таким чином джерелом зараження.         

Ці заходи важливі ланки у ланцюзі імунізації проти вірусних захворювань і нехтувати ними не можна. Проводять їх за 12-14 днів перед тим, як ставити щеплення цуценятам китайською чубатою . Безпосередньо перед вакцинацією вимірюють температуру тіла, проводять ретельний огляд, щоб переконатися, що тварина клінічно здорова. Тільки потім приступають до процедури. Якщо прищепити ослабленого вихованця, то замість захисту організму від вірозів, розвинеться захворювання. У поствакцинальний період виключають будь-які контакти, прогулянки, переїзди, не вводять до раціону нові види корму чи ласощів, заборонено купання, будь-яке переохолодження. Якщо будуть спостерігатися такі ознаки, як прискорене дихання, підвищення , апатія, а тим більше задишка, синюшність слизових, звертайтеся за допомогою до фахівців і якнайшвидше.   

Після того, як зробили щеплення цуценятам китайської хохлатої , всі дані, їх терміни та дати заносяться в індивідуальний паспорт. Для чого? Він буде потрібний для участі у виставках, при переїздах, при поїздках за кордон. Записи робляться у лікарні строго ветеринарним лікарем. 

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення щенят китайської хохлатої