Щеплення цуценятам лайки

Щеплення цуценятам лайки , здебільшого, проводяться з 2-х місяців. Це пов'язано з тим, що зазвичай до цього часу вони ще харчуються материнським молоком, і у них, якщо мати щеплена, в крові ще присутні антитіла проти збудників хвороб. Далі щеплення цуценятам лайки роблять через 3-4 тижні, потім вже в 1 рік. 

Які саме щеплення  цуценятам лайки потрібні? Від:  

· Парвовіруса         

· Ентерита         

· гепатит А         

· лептоспіроз         

· сказу         

На профілактику останнього захворювання потрібно звернути особливу увагу, тому що порода є мисливською, і ті власники, які планують наглядати свого вихованця і промишляти з ним, повинні розуміти, що дикі звірі є переносниками цього смертельно небезпечного вірозу. І, звичайно, саме в лісі більша ймовірність зараження, ніж, скажімо, у місті.

Щеплення щеням лайки , якого виробника вибирати? Нещодавно вважалося, що це має бути лише вітчизняний виробник, що тільки так можна забезпечити надійний, що підходить саме для нашого регіону захист цих собак. Але це не так. Імпортні вакцини містять усі необхідні штами збудників, є такими ж ефективними та якісними. Що можна порадити? Нобівак, Вангард, Дурамун, Мультикан, Еурікан . Єдине що, якщо зробивши вибір, змінювати вакцину, не слід і наступні планові щорічні вакцинації проводяться нею.  

Перед імунізацією за 10-14 днів необхідна буде обробка вихованця від бліх, глещів, глистів, незалежно від того чи є зараження ними чи ні. Як інсектоакарицидні препарати підійдуть Каніквантель, Празицид, Дронтал та ін. Проти бліх - краплі Хартц, Стронгхолд. За потреби, детальніше про це Вам розповість фахівець.

У призначений день тварині обов'язково вимірюють температуру тіла та проводять ретельний огляд. Якщо його стан насторожує, то процедуру переносять, якщо все гаразд, роблять.

У поствакцинальний період (близько 15 діб) заборонено:

· Прогулянки         

· купання         

· контакти з іншими чотирилапими         

· Зміна режиму харчування та корму         

· Підвищена активність, ігри         

Якщо при спостереженні стануть помітні явна слабкість, висока , постійна задишка, то показано негайно звернутися до лікаря, а ось самостійно ставити якісь ліки не слід. Це може за короткий час спричинити фатальні наслідки. 

Всі щеплення цуценятам лайки (їхня назва, серії, номери) заносяться до паспорта тварини, заповнювати який має право лише ветеринар. Цей документ буде доказом того, що необхідні  щеплення  було виконано.  

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення цуценятам лайки