Щеплення щенятам того тер'єра

Щеплення щенятам  того тер'єра  обов'язково потрібні від гепатиту, чумки, ентериту, аденовірозу, лептоспірозу, сказу. Перелічені захворювання заразні, дуже небезпечні, два останні пред'являють небезпеку у тому числі і для господарів тоїв. 

Любон вірусна хвороба в незміцнілому організмі розвинеться дуже швидко без вчасних профілактичних заходів захисту.

Бажано ставити  щеплення  тер'єрам, ціна  яких починається з 60 гривень. Вони повинні відповідати таким вимогам:

· висока якість         

· Відмінна ефективність         

· Ефективність         

· Безпека для тварини         

Вакцини можуть включати до 10 збудників, проти яких призначені  щеплення щенятам  тієї тер'єра . Їхній вибір зараз досить широкий. Можна з упевненістю запропонувати такі –  Дурамун, Вангард, Еурікан  чи  Нобівак . Вони відповідають переліченим вище стандартам, а їх виробники є провідними на ринку ветпрепаратів. 

Що ще потрібно знати перед тим, як зробити  щеплення щенят  тер'єра ? Якщо щеня ще без вакцинації, то його необхідно захистити від спілкування з іншими собаками, не виводити і навіть не виносити на прогулянку, в приміщенні стежити за тим, щоб воно не контактувало з вуличним взуттям членів сім'ї, дверним килимком, які можуть бути джерелом збудників. 

За 14 днів до першого  щеплення щенятам  тієї тер'єра  потрібно їх проглистогонити і обробити від бліх. Ці обов'язкові заходи проводяться незалежно від пори року та сезонності. Тому що, якщо у тварини на тілі були виявлені комахи, то у неї, швидше за все, будуть і глисти. 

У день  щеплення  лікар повинен уважно оглянути цуценя, виміряти йому температури, переконатися, що він цілком здоровий і готовий до неї. Після процедури необхідно буде дотриматися деяких запобіжних заходів, а саме:

· уважно стежте за станом вихованця, при  слабкості та значному  підвищенні  t  краще відразу ж звернутися за допомогою до фахівця         

· близько тижня намагайтеся не змінювати його раціон         

· скасуйте прогулянки та поїздки         

· бажано не давати фізичних навантажень, уникати активних ігор         

 

Перше щеплення можна ставити у 2-х місячному віці, наступне через 3-4 тиждень, потім на рік. Проводяться в однакових дозах вакцинами однієї, раз обраної, серії. Всі дані заносять до індивідуального паспорта тварини, роблять записи обов'язково. Це потрібно для обліку та контролю, також їх вимагатимуть відповідні органи, що перевіряють, при перетині кордону з іншою державою.

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення щенятам того тер'єра