Щеплення цуценя йорка

Підібрати щеплення щеняті йорка не складе складнощів. Які щеплення робити йоркам ? Щеплення йоркам призначаються полівалентними вакцинами на формування в них імунітету відразу проти кількох збудників. Це виправдано в будь-якому випадку, оскільки це будуть щеплення для йоркширського тер'єру від декількох найнебезпечніших і найпоширеніших захворювань, таких як чумка, парвовіроз, гепатит, лептоспіроз, сказ.               

Щеплення йоркам до року мають бути проведені, як правило, двічі. Кратність залежатиме від того яку схему щеплення щенятам йоркширського тер'єра , вибере лікар. Якщо перше щеплення йорку в 2 місяці вже було проведено, то потрібно буде колоти вакцину ще двічі. А от якщо у 3, то можна призначати лише одну ревакцинацію. Потім, знадобиться ще одне введення в однорічному віці, і далі щеплення проводиться один раз на рік.      

Скільки коштує щеплення для йорку ? Зараз не проблема купити щеплення для йоркширського тер'єру, ціна яких дуже демократична, а якість та захисні властивості прекрасні. Щодо грошей це може бути 50-60 гривень і більше за одну дозу.      

Ось на що насамперед звертають увагу при виборі вакцини:

 

· на рекомендації ветспеціаліста, кому як не йому відомі плюси та мінуси вакцин         

· На якомога кращий склад і ефективність         

· на мінімум можливих побічних проявів після введення         

· на безпеку  для  тварини в цілому, мається на увазі ступінь очищення, вміст тих чи інших консервуючих речовин         

· на хороші відгуки про компанію-виробника         

Найбільш популярними і які добре себе зарекомендували на сьогодні вважаються Мультикан, Дурамун, Нобівак, Еурікан . Всі вони якісні, працюють та забезпечують імунітет проти вірозів та лептоспір.  

Кожна з цих серій має кілька варіантів, які найчастіше підбирають з території проживання, точніше які саме вірусні захворювання найбільше можливі у конкретному регіоні. Чим більше кількість інфекційних агентів міститься у вакцині, тим ширший її діапазон її дії і тим дорожчою вона буде.

Але  для  успішної вакцинації необхідно буде вжити ще низку заходів. Перше, провести обов'язкову дегельмінтизацію і, друге, обробку вовни та шкіри цуценя від бліх та кліщів. Роблять це не пізніше ніж за два тижні перед щепленням.

І, звичайно, безпосередньо в день вакцинування потрібно буде переконатися, що Ваш вихованець повністю здоровий, активний і у нього нормальна температура тіла, а отже, готовий до проведення цієї важливої ​​процедури.

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення цуценя йорка